"Левски" най-после ще получи едно рамо, и след като вече месеци наред от отбора играчите само си тръгват, сега ще пристигнат и нови попълнения. Смелите баскетболисти на "сините", останали дотук, и юношите на клуба, хвърлени в боя, ще бъдат подкрепени от Джими Хънт и Васил Евтимов в следващите седмици.

Хънт се очаква да пристигне в България в сряда, а Евтимов ще се присъедини към тима най-вероятно следващата седмица. Това съобщи треньорът Константин Папазов след сензационната победа на "Левски" снощи срещу Лукойл Академик.

"Използваме играчи от "А" група, за да кърпим в състава. Джими Хънт пристига в сряда. Опитен играч, а ние имаме платена квота за чужденец. Той е близък с Митко Ангелов и в коментари във "Фейсбук" е станало дума, навил се е да дойде. Имаме принципна уговорка и с Васко Евтимов. Той е в САЩ и като се върне, сме се разбрали да помогне", обясни Тити Папазов.

Хънт и Евтимов ще помагат на "Левски", като за гарда е договорено само да бъдат поети разходите му за храна и жилище в София. За последно Джими Хънт игра в Балкан, докато 37-годишният Васил Евтимов вече е обличал екипа на "Левски", а последния си сезон се състезаваше във втора френска лига. Трансферният прозорец в НБЛ затваря на 15 февруари.

207-сантиметровият център Васил Евтимов игра и за националния отбор на България през 2009 година на Евробаскет в Полша. Той е доста опитен баскетболист, минал през много държави в кариерата си - Кипър, Германия, Гърция, Италия, Русия, Словения, Испания, Украйна и Франция.