“Левски” победи баскетболния шампион на България Лукойл Академик с 92:80 в контролна среща, играна в зала „Универсиада”.

Двубоят по нищо не приличаше на приятелска среща и бе динамичен и агресивен, а атмосферата на терена бе изнервена до краен предел през почти целия мач.

Първите минути на двубоя бяха много равностойни и нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне напред в резултата, но в края на първата част „сините” дръпнаха с 19:16.

“Левски” започна слабо втората част, но в края успя да натрупа преднина и на полувремето авансът на „сините” бе двуцифрен – 43:33.

Третата част започна с много силна игра на момчетата на Тити Папазов, които дръпнаха с 52:38. До края на частта обаче Лукойл се взе в ръце и успя да обърне резултата - 62:63.

Последната четвърт отново бе за “Левски” и в крайна сметка те достигнаха до 12 точки преднина до последната сирена - 92:80.

Новото попълнение на "Левски" Марко Маринович бе най-резултатен в двубоя с 21 точки, а Чавдар Костов добави 16 точки. За Академик Брендън Хийт вкара 20 точки, към които добави 8 асистенции и 4 откраднати топки. Мохамед Абукар бе другият „студент” с двуцифрени точкови показатели – 18 точки.