”Левски” победи Черноморец с 90:69 и стана третият отбор, осигурил си място на полуфиналите на Купата на България при мъжете. В зала "Конгресна" във Варна вицешампионите не срещнаха трудности, макар да играха с голяма част от резервните си състезатели.

"Сините убиха интригата още в първата четвърт, след която бяха напред с 23:8. А в в началото на втората част тя достигна 20 точки. Постепенно Черноморец навакса изоставането си, за да намали разликата на 7 точки на почивката.

Преднината на “Левски” отново започна да расте, за да достигне 22 точки - 63:41 по-малко от четири минути преди края. След три части "сините" бяха напред с 20 точки - 71:51.

Дечо Коешинов завъртя почти целия си състав, а бургазлии успяха да намалят разликата в началото на последната четвърт, но силите им не стигнаха за нещо повече. “Левски” не допусна изненада, а крайният изход бе 90:69 в полза на столичани.

Чавдар Костов вкара 16 точки за “Левски” - 16 точки, а Стефан Георгиев добави 15. Юношата на "сините" Иво Славчев бе най-резултатен за Черноморец с 15 точки.