"Левски" постигна изключително трудна победа с 81:77 като гост на Ямбол в зрелищен мач от 8-ия кръг на Националната баскетболна лига. Присъстващите в препълнената зала "Диана" станаха свидетели на зрелищен двубой, от който победители излязоха Тити Папазов и момчетата му.

Домакините бяха напред в резултата през по-голямата част от мача, но "сините" обърнаха развоя през последната част и се поздравиха с трудния успех след драма в последните минути. "Левски" продължава да е втори със 7 победи и 1 загуба от началото на сезона, а Ямбол е с актив от по 4 победи и загуби.

Най-резултатни за "Левски" с по 18 точки бяха Маркъс Хол и Павел Иванов. С дабъл дабъл от 13 точки и 11 борби пък се отчете Васил Евтимов. За домакините Мартин Дурчев наниза 19 точки и хвана 6 борби. Със 17 точки и 4 борби се включи Станислав Говедаров, а по 12 вкараха дебютиращият за тима Майк Джефърсън и Джон Офоегбу, който добави 10 борби за дабъл дабъл.

В следващия кръг "Левски" ще изиграе голямото дерби на НБЛ срещу Лукойл Академик. Сблъсъкът е на 9 декември (петък) от 17:30 часа в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Ямбол пък ще гостува на Рилски спортист.