Баскетболистите на "Левски" претърпяха трета загуба от началото на сезона в НБЛ, отстъпвайки с 65:76 при гостуването на Рилски спортист в Самоков.

"Скиорите" демонстрираха по-голямо желание от "сините" и заслужено се поздравиха с успеха, поднасяйки радост на феновете си, заели места в "Арена Самоков".

Бранко Миркович беше най-резултатен за победителите с 15 точки. Филип Вукосавлевич вкара 13, а Христо Захариев игра силно и направи дабъл дабъл от 12 точки и цели 17 борби.

За гостите от София Арън Харпър завърши с 15 точки, а единственият друг с двуцифрен точков актив беше Димитър Ангелов, който вкара 14 точки.

Въпреки загубата в първия си мач за 2012 година, баскетболистите на "Левски" ще имат добра позиция на предстоящия жребий за Купата на България. Заедно с Лукойл Академик "сините" ще бъдат поставени да не могат да се срещнат преди самия финал от този престижен турнир у нас.

До завършване на втората фаза от шампионата в НБЛ остава един кръг, а в него "Левски" посреща Евроинс Черно море на 14 януари в зала "Универсиада" от 18:00 часа. Седмица по-късно следва ново домакинство срещу Ямбол преди третото дерби за сезона в НБЛ срещу Лукойл Академик. Този мач е на 28 януари в спортния комплекс в Правец.