Ръководството на Рилски спортист установило за първи път контакт с Росен Барчовски още в понеделник. Навръх двата празника на 14 февруари - Свети Валентин и Трифон Зарезан, държавният селекционер посетил "Арена Самоков". Той бил зрител на мача между Рилски спортист-2 и Дунав 2007 от "А" група при мъжете. Гостите от Русе спечелиха срещата със 75:63.

Още тогава Барчовски е бил потърсен за предварителни разговори от президента на клуба инж. Петър Георгиев, който по това време вече е бил стигнал до решението, че е време за раздяла с македонския наставник Александър Тодоров, пише bgbasket. Начело на Дунав 2007 пък е бившият играч на ЦСКА - Николай Господинов, който дълги години се състезава за червените докато начело на състава бе именно Росен Барчовски.

Срещу Рилски спортист-2 много силно се представи още един бивш армеец - Любен Пасков. Синът на бившето крило на Славия и Лукойл Нефтохимик Полина Паскова вкара 24 точки. Пасков започна силно при Барчовски в ЦСКА преди две години и половина, но се контузи тежко - извади рамо и претърпя операция.

Росен Барчовски официално стана треньор на Рилски спортист в четвъртък малко преди 17 часа, когато ръководството на клуба от Самоков и Александър Тодоров постигнаха договорка да се разделят по взаимно съгласие. Македонецът отива на специализация в САЩ, а Барчовски ще дебютира начело на тима във вторник, в гостуването на черногорския КК Морнар. Договорът му с Рилецо е до края на сезона. /БЛИЦ