Ново име се появи сред кандидатите за президент на федерацията по баскетбол. Това е бившият състезател на “Левски” Николай Цанев. Бизнесменът живее в Лондон, където има адвокатска кантора. Цанев е бил съученик с президента на Лукойл Академик Валентин Златев.

Интересното при него е, че е работил 5 години като юрист към баскетболната федерация на Нова Зеландия. Цанев е там и през 2002 година, когато националният отбор на страната завърши на 2-о място на Световното в САЩ.

Цанев следи ситуацията в българския баскетбол, като често си идва в родната страна и пътуванията са му свързани с бизнес отношения в България. За негов много добър приятел в бизнес средите и в баскетбола се спряга Атанас Голомеев, пише bgbasket.

Както е известно, родните клубове искат за шеф собственика на Лукойл Валентин Златев. Той обаче е прекалено зает и едва ли ще намери време за подобни задължения. Според информация от последните дни Златев ще предложи за шеф на баскетбола бившият президент на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига Валентин Михов.