Мирослав Ралчев вече не е треньор на баскетболния Балкан (Ботевград). Ръководството прие оставката му, а Ралчев говори пред БЛИЦ СПОРТ за решението си. Според наша информация от страна на шефовете е имало желание треньорът да бъде задържан, но позицията му е била категорична.

"Няма какво да обяснявам, не обичам сложните неща. Всичко е много просто. Не се получи добър резултат в турнира за Купата на България, останахме на четвърто място, имаше разочаровани фенове и си подадох оставка. Смятам, че така е редно. Треньорът първи понася отговорност при слаби резултати", каза вече бившият треньор на Балкан (Ботевград) Мирослав Ралчев.

На въпрос, дали не попадна в труден момент в отбора, специалистът коментира: "Какво означава труден момент?! Аз често съм бил в подобни моменти, но този път не се справих. Знаете каква е треньорската работа - при липса на резултати, ние първи си тръгваме, а не целият отбор. Не мога да продължа да бъда треньор на Балкан особено след мача за третото място срещу Берое, след който феновете останаха крайно недоволни."

"Благодаря на ръководството, че ме избра мен и беше през цялото време зад гърба ми. Имаше очаквания от страна на феновете и обществеността в града за турнира, но не се получи, за което искрено съжалявам.

Треньорът не пожела да коментира други въпроси, свързани с оставката му и слуховете в града в последните дни.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ