Голямата баскетболна звезда Тони Паркър не пристигна в София. Гардът на АСВЕЛ (Вильорбан) е с възпаление на рамото и контузия в глезена, което е причината да не пътува за България. Лукойл Академик посреща френския тим във втори мач от груповата фаза на Еврокъп във вторник (22 ноември) от 18:00 часа в зала “Арена Армеец”. Над 2000 фенове вече си купиха билети, очакваше се залата да се напълни именно заради пристигането на Паркър. Няколко седмици ръководство, треньори и баскетболисти на “студентите” призоваваха привържениците да присъстват на двубоя заради доскорошния НБА състезател и бивш съпруг на Ева Лонгория. За жалост родните фенове на Тони Паркър и цялото приготовление по посрещането му пропадна.

Любопитното е, че почти никъде във френските медии не се споменава за тежки контузии на Паркър. Всички цитират източници от клуба, според които състезателят ще почива и от вторник ще поднови тренировки, за да бъде готов за двубоя от местното първенство в събота.

“Разбирам разочарованието на българските фенове от отсъствието на Тони Паркър. Не можем да рискуваме здравето на най-добрия ни играч. Трябва да бъдем внимателни, не можем да си играем с огъня”, обясни отсъствието на звездата треньорът на АСВЕЛ, имайки предвид контузиите му. Все пак българските привърженици на баскетбола ще могат да видят друга звезда от НБА - Рони Тюриаф.

Гостите от Франция се появиха на Летище София облечени в клубните си анцузи и в мрачно настроение. Почти никой не се спря пред журналистите, за да даде изявление. Още преди няколко дни от щаба на АСВЕЛ заявиха, че не искат шумно посрещане в София./БЛИЦ