Реал Мадрид изравни четвъртфиналната серия в баскетболната Евролига срещу Панатинайкос. Испанците спечелиха с 89:82 и серията е 1:1 победи, сега следват два двубоя в Мадрид.

Двубоят, който се игра пред 18 310 зрители, обаче завърши с масов бой между състезателите. Седем секунди преди края Руди Фернандес бе изблъскан от Танасис Адетокумпо. Звездата на Реал падна извън терена, но Адетокумбо се приближи до него и го подпря с коляно. Това отприщи гнева на Руди Фернандес, който го изрита два пъти.

Съдиите прекъснаха мача за десетина минути, след което отсъдиха техническо нарушение на играча на ПАО и неспортсменски фаул на Фернандес, който трябваше да напусне игра, тъй като получи пето нарушение.

Майк Джеймс бе най-резултатен с 20 точки за Панатинайкос, Ник Калатес добави 12. За Реал Мадрид Фелипе Рейес отбеляза 18 точки.

----------------------------------------------------------

В друг мач от четвъртфиналната серия ЦСКА Москва победи Химки с 89:84 и поведе с 2:0 победи в серията. Московските "армейци" са на успех от финалната четворка, която тази година ще се проведе в Белград. Серхио Родригес записа дабъл дабъл от 26 точки и 10 асистенции за успеха на ЦСКА Москва.

ВИДЕО ОТ ПАО - РЕАЛ МАДРИД