Реал (Мадрид) победи Жалгирис с 88:81 в пореден мач от Евролигата. Макар да допусна поражение Жалгирис се промъкна към плейофите, тъй като Макаби Тел Авив загуби от Панатинайкос. Така момчетата на Шарунас Ясикевичус ще играят в Топ 8 след няколко седмици.

Лука Дончич се завърна в игра за Реал Мадрид, след като пропусна последните две седмици заради контузия. Той реализира 11 точки и 7 борби. Фелипе Рейес отбеляза 16 точки. За Жалгирис Паулиус Янкунас се разписа с 21.

-------------------------------------------------------

В друг мач от Евролигата Панатинайкос съвсем влоши плановете на Макаби Тел Авив. Гръцкият гранд надви израелците със 76:75 като гост. Макаби е пред отпадане втора поредна година още преди плейофите. Трябва да се случи чудо, за да успеят да се промъкнат до Топ 8 в последните два кръга от редовния сезон.

--------------------------------------------------

Желко Обрадович и Фенербахче имаха визита в родината му Сърбия. Турският тим победи Цървена звезда с 80:63. Така финалната четворка, която ще е в Белград през май, остава без сръбски представител. Боби Диксън или както е турското му име Али Мухамед заби 25 точки за фенерите, 10 добави Никола Калинич.