Реал (Мадрид) допусна втора загуба в Евролигата, след като се издъни при гостуването си на полския Асеко Проком и отстъпи със 76:82. „Белите” срещнаха сериозен отпор в много интересен и оспорван мач в залата в Гдиня. Те изоставаха през голяма част от двубоя, и най-голямата преднина, която имаха изобщо, бе пет точки в средата на третата четвъртина. През останалата част от срещата, домакините от Асеко Проком водеха, макар и да не се откъсваха също със сериозен аванс.

Две минути преди края, Реал се доближи на две точки от полския тим, но две грешки на Римантас Каукенас и пропуск на Дариуш Лавринович отново позволиха на Асеко Проком да дръпне с шест точки. До края последва размяна на кошове, но не и до промяна на статуквото, и домакините се поздравиха с трета победа в група “D”.

Кинтел Уудс бе най-добър за Асеко Проком с 27 точки и пет борби, а полският национал Дейвид Лоугън добави 19 точки и четири асистенции.

За Реал Мадрид Фелипе Рейес се отчете с 16 точки, а Хорхе Гарбахоса завърши с 14 точки и девет борби.

Първият отбор, надвил Реал в тазгодишното издание на Евролигата – Химки – бе на път да стори същото и с Панатинайкос. След продължение обаче „зелените” грабнаха успеха с 87:82 като гости. Гръцкият гранд  се изкачи на първо място в класирането в група "D", задминавайки Реал (Мадрид). ПАО е с шест победи и само една загуба./БЛИЦ