Баскония разби Реал (Мадрид) със 77:62 в мач от поредния кръг на испанското баскетболно първенство. 15-те точки разлика в крайния резултат можеха да бъдат доста повече, ако не беше отпускането на домакините в края. На моменти баскетболистите на треньора Сито Алонсо водеха с над 20 точки – 65:42 в края на третата част. Именно в третата четвърт Баскония смаза противника, като спечели частта с 33:15. Реал взе последната част с 20:12, но само намали пасива си.

Шейн Ларкин и Адам Ханга отбелязаха по 16 точки за Баскония, 14 добави Ким Тили. Любопитното е, че домакините спечелиха убидетелно дори без кой знае каква успеваемост от далечно разстояние – само пет тройки от 23 опита. Реал обаче имаше по-малко – 4/22 при стрелбата от зоната за три точки. Гостите от Мадрид направиха доста грешки, което доведе до резила.

За тима от столицата Руди Фернандес и Лука Дончич вкараха по 12 точки. Никой друг не премина границата от 10 точки. Реал вкара само 8 точки в третата четвърт.

Това е втора поредна загуба за Реал (Мадрид) в първенството. Така на върха в класирането излезе Барселона с 11 победи и 3 загуби, а същият актив има и големият противник. На трето място е Валенсия с 10 успеха и 4 поражения.

На 5 януари Барселона гостува на Брозе Бамберг в мач от Евролигата. На 6-ти Реал Мадрид приема шампиона ЦСКА Москва. В следващия кръг от испанското първенство на 8 януари Реал (Мадрид) приема Андора, а Барселона е домакин на Обрадойро.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА