Отоплителната система на общинската спортна зала „Стара Загора” ще бъде ремонтирана в следващите седмици. Ръководството на община Стара Загора в лицето на кмета Живко Тодоров реагира светкавично след като в последните дни температурите в града рязко паднаха. Това създаде проблеми и за съоръжението, което се използва от всички формации на баскетболния клуб Берое, в това число и децата, както и от женския тим.

Според наредбата на Националната баскетболна лига минималната допустима температура в залата, за да се проведе съответния двубой е 16 градуса.

Същата стойност термометрите трябва да показват през цялата среща, при промяна в посока надолу мачът не може да продължи, категорични са изискванията на Националната баскетболна лига.

Надеждите на клуба са ремонтът на отоплението да бъде осъществен до 15 януари когато е първият домакински мач на Берое за 2016 г. Тогава „зелено-белите” приемат Спартак (Плевен).

В края на тази седмица старозагорци гостуват в един от най-засегнатите от зимните условия в последните дни райони на България – Варна. Домакин на дербито между Черно море Порт и Берое е зала „Христо Борисов” в спортен комплекс Черно море.