Решителен седми мач ще определи шампиона на Турция по баскетбол. Галатасарай победи Фенербахче с 85:77 и изравни резултата във финалната серия на 3-3. Двубоят за титлата ще се играе в четвъртък от 21:00 часа във „Фенербахче Юлкер Арена“.
 
„Канарчетата“ изоставаха с две точки на почивката, но след третата четвърт водеха с две точки в резултата. Галатасарай изкова успеха през последната част, която спечели с 27:17. В помощ на „Джим Бом“ се оказаха 28-те лични нарушения на играчите на Фенербахче, което позволи на Галатасарай да направи доста точки от наказателен удар.
 
Пуерториканският гард Карлос Аройо завърши с 19 точки и 9 асистенции за победителите, а сърбинът Зоран Ерцег добави 19 точки и 5 борби. Треньорът на Галатасарай Ергин Атаман използва ротация и пусна 10 играчи в мача, което позволи на основните му баскетболисти да получат малко повече почивка преди решителния мач.
 
Емир Прелджич се отличи с 19 точки и 5 борби за Фенербахче. Хърватският център Лука Зорич завърши с 11 точки и 6 борби. Двата тима имаха по четирима играчи, които вкара 10 и повече точки в мача.