Маями Хийт победи Сан Антонио Спърс със 105:100 в една от двете срещи от първенството на НБА снощи.


Мачът обаче предизвика гнева на шефа на Лигата Дейвид Стърн, който бе бесен от решението на треньорът на Шпорите Грег Попович даде почивка на звездите на тима Тим Дънкан, Тони Паркър, Ману Джинобили и Дани Грийн.


"Извинявам се на всички фенове на баскетбола, които гледат мачовете от НБА. Да лишиш хората от възможността да гледат някои от любимците си заради решение, че имат нужда от почивка, е неприемливо. Ние трябва да имаме респект към феновете, които си купуват билетите, както и артикулите по фен-магазините и да им връщаме същото”, каза побеснелият Дейвид Стърн. “Знаете, че Спърс повече няма да дойдат в Маями. Как да обясня на хората от този град, че при единствената им възможност не са успели да гледат ЛеБрон срещу Тим Дънкан или срещу Джинобили!?"


"Аз мисля, че всеки има право да си преценява тежеста на програмата и силата на своя си отбор в момента. В нашия случай ни чакат 11 мача за месеца и осем дни пътувания, след което имаме нови 10 дни по пътищата. Мисля, че момчетата не са машини, а живи хора", обясни от своя страна Грег Попович.


Резултати от тази нощ в НБА:
Маями - Сан Антонио 105:100
Голдън Стейт - Денвър 106:105