Рилски спортист се класира за четвъртфиналите на Балканската лига по драматичен начин. Самоковци надиграха румънския Муреш с 85:83 с тройка в последната секунда на капитана Александър Груев. Иван Лилов бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Силно се представи Александър Груев с 18 точки, 5 борби и 3 асистенции, а Владимир Мийович се отчете със 17 точки.

За гостите най-резултатен бе Николаос Къвингтън с 30 точки. Дуайт Люис завърши с 16 точки и 7 борби, а Александър Младенович направи дабъл дабъл – 15 точки и 12 борби.

Първата част завърши с преднина на гостите от Муреш с 22:20. Втората част започна с пет поредни точки за гостите, които се откъснаха напред със 7. На полувремето румънците отново водеха – 43:40. В третата част домакините от Рилски спортист показаха много по-добра игра и постоянно водеха в резултата. След частта те се оттеглиха с аванс от 75:64.

Домакините обаче започнаха трудно последната част и в първите три минути не отбелязаха кош. Румънците реализираха 83:82 при оставащи 2.8 секунди до края на мача. За това време Рилски спортист успя да организира атака и буквално в последната секунда Александър Гурев вкара тройка и донесе успеха и класирането на четвъртфинал за отбора./БЛИЦ