Рилски спортист постигна изключително важна победа в битката за третото място в Националната баскетболна лига. В директен сблъсък за тази позиция "скиорите" надиграха у дома прекия съперник Ямбол с 81:75 и направиха решителна крачка към това да са трети преди плейофите.

Самоковци започнаха отлично срещата, но гостите не се предадоха и бяха много близо до обрат. В края обаче нервите на домакините се оказаха по-здрави и те стигнаха до успеха. Така Рилски вече е с 15 победи и 8 загуби, докато Ямбол е с 13 успеха и 10 поражения, а до края остават още 5 кръга. Освен това Рилецо има и предимство в директните двубои с по-добра точкова разлика.

Най-резултатен за победителите бе Бранко Миркович с 24 точки. Филип Вукосавлевич добави 14, някои от които много важни в третата част, а Анте Билобърк вкара 12 точки. За гостите от Ямбол топреализатор бе Мартин Дурчев с 15 точки. Плеймейкърът Юлиян Радионов завърши с 13.

В друг мач от 23-ия кръг на НБЛ Евроинс Черно море успя да спечели много трудно у дома с 82:76 над Черноморец. Така "моряците" ще запазят петата си позиция с вече 10 успеха и 13 загуби, докато бургазлии са твърдо на последното място с баланс от едва 2 победи и 21 поражения.

Тихомир Желев бе най-резултатен за победителите с 21 точки, като хвана и 5 борби. За гостите от Бургас Кирил Павловски завърши с пореден дабъл дабъл след 20 точки и 12 борби. Деян Дунович се отчете със 17 точки.