Рилски спортист извърши феноменален обрат като гост на Евроинс Черно море и победи съперника си в последния мач от 8-ия кръг на Националната баскетболна лига. "Моряците" водеха с цели 22 точки в самия край на третата четвърт и загубиха "спечелен" мач след огромен спад в играта им през последните минути. Така Рилецо се поздрави с крайното 81:75 и излезе еднолично на 3-ото място с актив от 5 победи и 3 загуби. Евроинс Черно море пък дели 4-ата позиция с Ямбол с по 4 успеха и поражения.

Още от първите минути на срещата домакините бяха по-силният отбор и се откъснаха напред в резултата. В средата на третата част разликата стана двуцифрена, а баскетболистите на Евроинс Черно море бяха много концентрирани и в един момент през вторите 10 минути авансът им достигна цели 19 точки. Така варненци дадоха много сериозна заявка за победа, водейки с 15 точки на почивката.

"Моряците" продължиха силната си игра и след паузата, като разликата продължи да расте и скоро премина психологическата граница от 20 точки. 12 минути преди края на мача резултатът беше 66:44, а Бранко Миркович наниза тройка за гостите от Самоков. Така интересното в мача тепърва предстоеше. При изоставане с 51:71 и 7 минути до края Рилецо записа феноменална серия от 30:2 точки, обръщайки резултата в своя полза, пише bgbasket. Домакините бяха безпомощни и не намериха начин да вкарат в коша на съперника и така след резултат 34:9 в последната част победата им се изплъзна.

Евроинс Черно море беше много по-добър в стрелбата за две и три точки, където имаше съответно 57% и 56% срещу 40% и 28% за съперника. "Скиорите" обаче имаха много откраднати топки и като цяло бяха силни в защита, което доведе до цели 27 грешки на съперника. Те имаха повече точки под коша, а също така принудиха съперникът си да извърши много нарушения.

Бранко Миркович беше най-резултатен за победителите с 22 точки и 5 асистенции. Филип Вукосавлевич добави дабъл дабъл от 17 точки и 11 борби за победата, а добро впечатление с 11 плюс 5 направи Саша Мияйлович.

За домакините Александър Янев отново бе над всички с 24 точки и 13 борби. Симеон Илиев вкара 16 точки, а Тихомир Желев и Пламен Алексиев – по 8.