Второ поредно поражение и общо четвърто в Група "А" на Балканската лига допуснаха баскетболистите на Рилски спортист. След загубата от Тимишоара в Румъния преди две седмици, сега "скиорите" паднаха като гости на Морнар със 76:89. Тази разлика означава, че черногорците взеха предимство пред Рилецо в директните двубои, тъй като мачът в Самоков завърши с 11 точки аванс за българите.

След снощния мач Морнар излезе самостоятелно на второто място в групата с 5 победи и 3 загуби. Рилски спортист с с баланс от 4 успеха и 4 поражения, а Тимишоара с 3-4 на четвърта позиция, но и мач по-малко, като румънците също са с предимство в директните двубои със "скиорите". До края за самоковци остават две домакинства, които задължително трябва да бъдат спечелени, за да се гони класиране напред.

С 23 точки и 5 асистенции за Рилски спортист приключи Бранко Миркович. По 11 точки пък отбелязаха Филип Вукосавлевич (7 борби) и Анте Билобърк. Най-добър за домакините бе Филип Барович, който завърши с 21 точки и 7 борби, докато Иван Йеленич добави 20 точки.