Рилски спортист приключи с мачовете си от редовния сезон на Еврохолд Балканската лига и чака съперника си за 1/4-финалите. В повторение на миналогодишния финал на същата надпревара "скиорите" се наложиха над Работнички със 111:65 и завършиха с актив от 4 успеха и 4 поражения.

Победата си е победа, въпреки че бе постигната срещу един доста променен отбор в сравнение с това, което бе в края на миналия сезон. Работнички започна тази година с един състав, но поради финансови затруднения бе напуснат от по-голямата част от основните играчи и в момента ядрото е млади състезатели.

Сега Рилецо ще чака развоя от последните две срещи в група "А" на Балканската лига, в които Металац посреща Работнички, а в другия Черно море е домакин на Ловчен. Имайки предвид сигурната победа на Металац над Работнички, от изхода на другия двубой ще зависи и крайното класиране на Рилски спортист след тази част от турнира. Победа на Черно море ще прати "скиорите" четвърти в групата, докато при загуба на варненци, Рилецо ще се класира на трето място. При всички положения съперникът на момчетата на Ацо Тодоров ще бъде най-вероятно между отборите на Левски и Фени Индустри от другата група.

В двубоя тази вечер в зала "Арена Самоков" някои състезатели постигнаха интересни постижения в отделни статистически категории. Александър Груев завърши с 14 точки и подаде цели 20 асистенции. Неговият съотборник Травис Питърсън пък отбеляза 36 точки и хвана 20 борби. Македонецът Яне Петровски влезе като резерва и завърши с 18 точки, 8 асистенции и 5 овладени топки, информира bulgarianbasket. Отлично се включи като титуляр в срещата Любомир Киров, който вкара 4 тройки и общо 14 точки. Добър мач и за Станислав Ваклинов – 8 точки и 6 борби. За гостите от Скопие Марко Симоновски вкара 33 точки, от които 4 тройки.

Следващата среща на Рилски спортист ще бъде чак на 6 март, когато съперник ще е тимът на Балкан - отбор, който момчетата на Ацо Тодоров все още не са побеждавали този сезон. /БЛИЦ