В много резултатен и интересен двубой Фени Индустри победи Рилски спортист със 100:96 и по този начин спечели турнира "Димитър Гьоргиев", който именно македонците организират.

Двата отбора явно бяха решили да не залагат много на защитата, тъй като нападението им вървеше. Интересен факт е, че Фени вкара 15 тройки от 29 опита, докато Рилски - 10 от 19, което е един много добър процент, предвид новото разстояние за стрелба за три точки.

Българите изпуснаха и 9 наказателни удара от 29 опита, което се оказа и решаващо за крайния изход. Като цяло срещата бе равностойна, с лек превес на Фени, като самоковци се бориха докрай за победата, пише bgbasket.com. Фени водеше през почти цялото време на мача, но Рилски бе близо и имаше своите шансове. В първата част македонците вкараха цели 36 точки и взеха преднина от 11. Двуцифрената разлика се запазваше и през втората част, като в края й самоковци намалиха на 6 при 47:53.

Третата част на приливи и отливи за българите, които първо допуснаха разликата пак да стане двуцифрена, а в края на частта намалиха само на 3 точки, 72:75. През последните десет минути и двата отбора имаха шансове за успех. В крайна сметка обаче Фени успя изиграе по-добре финалните минути и да се поздрави с победата, а с това и с първото място в турнира.

Най-резултатен за "скиорите" бе Иван Лилов, който завърши с 20 точки. Симеон Ценов отново игра добре и завърши с 14 точки и 5 борби, а 13 точки и 8 асистенции добави Димитър Караджовски. За домакините много силно игра Дарко Соколов, отбелязал цели 31 точки.

В същото време нов американски баскетболист подсили Рилски спортист. Това е 211-сантиметровият център Джъстин Нойхаус, който идва като преотстъпен от елитния немски Лудвигсбург. През последния сезон великанът от Тексас вкарваше по 19,4 точки средно на мач. Нойхаус сменя в Рилецо неубедителния Адам Константайн. /БЛИЦ