Рилски спортист записа четвъртата си последователна победа през настоящия сезон в НБЛ, след като спечели дербито с ЦСКА с крайното 84:72 (23:17, 24:15, 15:22, 22:18) в двубой от програмата на четвъртия кръг. 

Носителите на Купата и Суперкупата на България излизат начело в таблицата на първенството с баланс от 4-0, докато зад тях се нареждат също непобедените до този момент тимове на Спартак Плевен и Черно море Тича. ЦСКА пък не успя да запише трета поредна победа след завръщането си в шампионата, като “червените” остават на петата позиция с актив от 2-2.

В следващия кръг Рилски спортист гостува на Черно море във Варна, докато ЦСКА почива. На 21 ноември “армейците” се изправят срещу Левски в столичната зала “Универсиада”.

ЦСКА имаше доста сериозно предимство при борбите, взимайки 16 борби в нападение в мача и общо 46-30 в своя полза, но момчетата на Росен Барчовски не успяха да достигнат до достатъчно точки от втори шанс, чрез които да вземат предимство. "Армейците" допуснаха 17 грешки в нападение спрямо 8 за Рилецо, а освен това защитата на "червените" по периметъра не беше на ниво и на няколко пъти оставяше свободни играчи на Рилецо около дъгата, като именно това бе причината Рилски да стреля 12/26 (46%) от зоната за три точки. 

Димаджио Уигинс завърши с 19 точки и 8 борби за победата на Рилски спортист. Брендън Рандълф също наниза 19 точки, към които добави и 5 борби, капитанът Чавдар Костов се отличи с 18 точки, а Еван Бати поведе пейката с 16 точки за 20 минути на терена.

Райли Оуенс изригна с 30 точки при 5/12 стрелба от тройката за ЦСКА. Зейн Ноулс се разписа с 19 точки и 9 борби, а Мартин Сотиров наниза още 14 точки.