Рилски спортист се класира за плейофите на Еврохолд Балканската лига, след като записа победа с 87:70 над сръбския ОКК Белград. Успехът бе достатъчен на тима от Самоков за третото място в групата.
 
За да се класират за Файнъл Фоур на турнира, играчите на Росен Барчовски трябва да отстранят Апоел (Тел Авив). Израелският тим зае втора позиция в другата група и има домакинско предимство в серията, която ще се играе до две победи от три мача. Първата среща е в Самоков на 20 март, а реваншът на 27 март в Тел Авив. Евентуалният трети мач отново е в Израел на 29 март.
 
Петима баскетболисти на Рилски спортист завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатен бе Мартин Маринов със 17 точки, Бранко Миркович добави 16. Саша Мияйлович пък остана на борба от от дабъл дабъл – 15 точки и 9 овладени топки под двата коша. Христо Захариев и Асен Великов отбелязаоха по 12 точки за победителите. За сърбите Милош Сузич завърши с 14, а Станое Кнежевич добави 10 точки.
 
Рилски спортист завърши груповата фаза с равен брой точки (6 победи и 4 загуби) с черногорския Морнар, но с по-лоша точкова разлика в мачовете помежду им по време на сезона. Така Морнар приключи на втора позиция, докато Рилски спортист остана трети. Както е известно, “Левски” вече се класира за Файнъл Фоур на Еврохолд Балканската лига, утре “сините” гостуват на македонския Фени Индустри.