Баскетболистите на Рилски спортист спечелиха за втори път трофея от турнира за Купата на България. Тимът от Самоков надви Левски Лукойл с 89:80 във финала, който се игра пред пълнни трибуни в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново. 

Йордан Бозов вкара 10 от първите 12 точки на Рилски спортист в равностойния сблъсъка със „сините”, с чийто екип титуляр започна новото попълнение Неманя Милошевич. Другият нов играч на Левски Лукойл Дарил Браянт се появи в седмата минута.

В края на първата част тимът от Самоков водеше с 27:22, а в началото на втората „сините” реализираха 10 безответни точки. До полувремето играта бе равностойна и Левски водеше с 45:44 на почивката.

Самоковци взеха най-голяма преднина от 9 точки в края на третата част, а добри изяви в защита и нападение на Кийт Клентън и Павлин Иванов даваха надежди на "сините". В последните две минути разликата бе 7 точки, но Левски не успя да я съкрати. Крайният резултат бе определен след серия от наказателни удари.

Най-резултатен за успеха на Рилски спортист бе Йордан Бозов с 21 точки, а с 19 се отчете Дерек Райт, докато Шелдън Джетър завърши с 14. Златин Георгиев приключи с 12.

За Левски Лукойл Неманя Милошевич завърши с 18 точки, Станимир Маринов се отчете с 15, Христо Николов вкара 14, Павлин Иванов приключи с 12, а с „дабъл-дабъл” се отчете Кийт Клантън - 10 точки и 10 борби.