Рилски спортист победи с 85:80 при визитата си на Торус (Скопие) в среща от Група „А” на Балканската лига по баскетбол за мъже. След третия си успех в групата тимът от Самоков има актив от 7 точки и е на второ място във временното класиране, а лидер е израелския Галил Гилбоа с 8 пункта.

Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха доста слабо мача и след първата част изоставаха в резултата с 19:33. В средата на втората четвърт самоковци падаха с 19 точки разлика – 24:43, но на почивката Рилски спортист намали резултата до 42:50.

В третата част българският тим обърна нещата в своя полза и поведе с 61:59. В заключителната четвърта част домакините първо поведоха, но възпитаниците на Росен Барчовски отново стигнаха до обрат и в крайна сметка триумфираха с 85:80.

За Рилски спортист се отличиха Бранко Миркович с 19 точки, Филип Вукосавлевич с 18 и Мартин Маринов със 17 точки. Бившият играч на Рилски спортист Димитър Караджовски завърши с 20 точки за домакините, а Джъстин Рейнолдс добави още 17 пункта.