Рилски спортист завърши на трето място в турнира за Купата на Кмета на Община Димитровград. В първия мач за деня самоковки надиграха Берое  с 62:61 в мач, който бе на приливи и отливи за двата тима. Те често си правеха серии и се откъсваха напред, но в края самоковки излъгаха съперника и спечелиха.

След равностойно начало първият отбор, който взе някакъв аванс бе Рилски. Това стана с 8 поредни точки, но беройки бързо се върнаха и почти до края на втората част играта вървеше кош за кош, но в един момент при аванс от 4 точки за самоковки, заралийки направиха серия от 13-0, която им позволи да се оттеглят на почивка с преднина от 9. След паузата тя стана и 11, но малко след това Рилецо вкара 14 точки поред и изведнъж отново поведе. От този момент играта пак стана равностойна и с чести смени на водачеството. При оставаши 01.11 минути Стефка Митева хвана борба в нападение и отбеляза. Така тя изведе своя тим напред в резултата с 1 точка, а до края друг кош нямаше.

Най-резултатна за успеха стана Наталия Топалова с 19 точки. Стефка Митева направи дабъл дабъл с 12 точки и 16 борби, а 12 точки вкара и Теодора Динева.

За беройки с 19 точки и 9 борби приключи Вера Перостийска. 15 точки и 7 асистенции имаше Ивелина Вранчева, а Мариета Кърчовска добави 13 точки.