Отборът на Рилски спортист отстъпи пред тима на Шоле със 75:100 (21:24, 19:25, 22:32, 13:19) като гост във Франция в мач от шестия кръг в група „Е“ на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Съставът от Самоков приключи груповата фаза с шест поражения от шест изиграни срещи на последното, четвърто място и отпадна от надпреварата. Френският отбор си осигури класиране в следващата фаза след като завърши с четири успеха и две загуби, оглавявайки временното подреждане с 10 точки в актива си. На втора и трета позиция са съставите на Орадя и Мехелен, които засега имат съответно 9 и 8 точки и ще се изправят един срещу друг утре в Белгия в последния мач от групата, който ще определи крайното класиране. Според регламента първите два отбора от осемте квалификационни групи продължават напред в турнира.

Рилски спортист бе изцяло в български състав, без чуждестранните си състезатели, за гостуването си на Шоле. Баскетболистите от старши треньора Людмил Хаджисотиров поведоха с 4:2 в началото, но допуснаха съперникът да отбележи 10 поредни точки и да поведе с 12:4. До края на първата част обаче самоковци намалиха пасива си до 21:24. Българският тим започна по-добре втората четвърт, като със серия от 7:0 обърна до 28:24 в своя полза, но не задържа дълго преднината си. Шоле отново пое водачеството, вкарвайки 12 безответни точки до 39:30, а на почивката резултатът бе 49:40.

През второто полувреме домакините контролираха двубоя и постепенно увеличаваше аванса си. Преди последните 10 минути Рилски спортист вече изоставаше с 62:81, а до края най-голямата разлика достигна 28 точки.

Чавдар Костов бе най-резултатен за българския вицешампион с 16 точки и 4 борби, а с 15 точки, 3 борби и 3 асистенции завърши Александър Янев. Денислав Вутев се включи с 15 точки, 7 борби и 3 асистенции, а Васил Попов реализира 12 точки.

За отбора на Шоле Пери Елис се отчете с 22 точки и 4 борби.