Рилски спортист триумфира със Суперкупата на България за първи път  в историята си. Носителят на efbet Купа на България за 2021 година започна новия сезон с трофей, след като победи Левски с 91:85. Така самоковци взеха реванш за поражението си в мача за трофея от 2018 г., загубен с 80:102. „Сините“ пък бяха последния носител на Суперкупата, след триумфа срещу Балкан през 2019 г.

Двубоят днес в зала „Универсиада“ бе атрактивен и интересен. Гостите изиграха много устремна първа четвърт и поведоха с двуцифрена разлика, но до почивката домакините успяха да изравнят играта и да наваксат 4 точки от пасива си. Играчите на Левски доминираха и през третата част, а през последната на няколко пъти изравниха, но не успяха да направят пълен обрат.

Най-полезен играч в двубоя и с най-голям принос за победата на Рилски спортист бе Трей Портър. Американецът завърши с 21 точки и 9 борби. 17 вкара Алекс Симеонов, Деян Карамфилов заби 12, а Брендън Браун добави 11.

Страхотен дебют за Левски направи новото попълнение Марио Литъл – 20 точки. Силен мач изигра и Цветомир Чернокожев, завършил с 16 точки и 9 борби. С 14 точки се включи Венцислав Петков, 12 вкара Чавдар Костов. Асен Великов се върна в игра с 8 точки след като пропусна миналия сезон заради контузия.