Рилски спортист триумфира за седми пореден кръг в баскетболното ни първенство и направи огромна крачка към спечелването на редовния сезон. В "Арена Самоков" селекцията на Людмил Хаджисотиров надви Балкан Ботевград с 82:77 в среща от 24-ия кръг.

На линия за "зелените" отново бе Божидар Аврамов, докато за "скиорите" след месец отсъствие се завърна Николай Георгиев.

Павлин Иванов блесна за победителите с 20 точки и 6 борби, както и с 4 успешни шута от далечна дистанция. Николас Карвачо го последва с 16 и 11 овладени под двата ринга топки. Брендън Браун наниза 13, Алекс Симеонов финишира с 13 и 7 овладени под двата коша топки.

Сияни Чеймбърс бе над всички за "зелените" с 16 точки и 6 асистенции. Божидар Аврамов регистрира 15 и 4 точни изстрела от далечна дистанция. Тауан Ейджи и Николай Грозев отбелязаха по 14 точки, като вторият остави срещу името си и 4 тройки.

Рилецо остава недостижим на върха в подреждането с 19 победи и само 2 загуби, докато баскетболистите на Йовица Арсич разполагат с 15 успеха и 6 поражения. На 10 април (събота) Рилски ще има визита на Черно море Тича, три дни по-рано Балкан ще бъде гост на Левски Лукойл.