Рилски спортист постигна престижна победа над лидера в група "Н" от турнира за Купата на ФИБА Европа - Бююкчекмедже. Самоковци надделяха със 79:74 турския тим. Момчетата на Людмил Хаджисотиров имат актив от 3 победи и 3 загуби и с 9 точки може да се класират напред като един от четирите най-добри трети отбора. Това обаче зависи от развитието на останалите срещи.

Рилски спортист тръгна силна и натрупа солиден аванс през първите 10 минути, но те бяха стопени през втората четвърт и на почивката преднината на домакините бе 2 точки - 43:41.

Турският тим изостана с 10 точки след първите минути на третата част, но до края успя да направи пълен обрат и преди последната четвърт имаше преднина от 2 точки. Рилски спортист успя да дръпне със силна стрелба от далечно разстояние. Бозов и Паркър се развихриха, но същото след тях направиха и баскетболистите на гостите. В последните 4 минути битката бе ожесточена, а момчетата на Хаджисотиров демонстрираха много здрави нерви и стигнаха до успеха - 79:74.

Келвин Паркър беше най-резултатен за Рилски спортист с 19 точки, Еван Бруинсма се отличи с „дабъл-дабъл“ – 16 точки и 12 борби, а Йордан Бозов и Николай Стоянов завършиха съответно с по 15 и 12 точки.

Кени Хейс отбеляза 16 точки за турците.