С 14 човека започна подготовката си за новия сезон отборът на Рилски спортист. Четири от тях са нови попълнения, а останалите са от миналия сезон, както и някои от юношите на клуба. Самоковци подписаха договор със седем нови играчи, но поради различни причини не всички присъстваха на първото занимание на тима.

Новите в отбора са Иван Лилов, Атанас Радев и Мартин Маринов, които идват от Балкан, Симеон Ценов, както и чужденците Адам Константайн, Драгомир Мароевич и Димитър Караджовски. Лилов и Караджовски не бяха на първата тренировка, тъй като са с националните отбори съответно на България и Македония, докато Радев е пуснат в почивка за още няколко дни.

На първата тренировка на любимия си тим в обновената според новите правила зала "Арена Самоков" присъстваха около 450 човека, пише rilskibasket.com.

Старши треньор на отбора ще продължи да бъде Александър Тодоров. Наставникът, с който самоковци постигнаха най-големите си успехи, ще води тима за трети пореден сезон. Своят договор преподписа и капитанът и основният лидер на отбора Александър Груев, който ще носи бяло-синия екип за осми пореден сезон. В отбора остават и Богдан Боев, както и юношите на клуба.

На първото занимание стана ясно, че Рилски спортист ще играе с два отбора в предстоящия шампионат. Освен този, който ще участва в НБЛ, ще бъде направен още един, който да участва и в мъжката А група. Този отбор се прави с цел мачове и опит да трупат и младите играчи на тима. Тези, които на този етап са сигурни за отбора са Станислав Ваклинов, Любомир Киров, Красимир Георгиев, Димитър Морунов и Дарин Иванов, които бяха при мъжете и през последните години. Освен тях шансове за изява ще получават и по-младите Иван Ценов, Симеон Ратаров, Марио Караилиев, Димитър Вардаров, Александър Герин, както разбира се и други момчета от школата. Старши треньор на тима ще бъде Борислав Трифонов.

Повечето от момчетата ще провеждат тренировки и с първия състав и в случай, че заслужат място ще бъдат включвани сред 12-те. Това се прави и с цел повишаване на конкуренцията в състава, като дори ако някои от първия състав покаже слаба форма, то може да бъде пратен да играе в отбора в А група и да бъде заменян от друг играч.