Дамският баскетболен Хасково се подсили с още едно ново попълнение. Това е опитната Лидия Върбанова, една от най-добрите баскетболистки на България в последните няколко години.

“В отбора е вече и Лидия Върбанова, чието присъствие за нас е много важно и ще внесе опит и увереност в по-младите състезателки. Това е състезател, който няма нужда от представяне със седемте си титли от различни първенства в богатата си кариера, както и огромният й принос за българския баскетбол”, сподели Станислава Станкова.

Лидия Върбанова e родена във Варна през 1970 година. Висока е 192 см. Започва кариерата си имено в родния си град Варна, а след това играе в отбори от Гърция, Унгария, САЩ, Италия, Израел, Турция, Сърбия и Македония. През 2011 участва в Мача на звездите в Гръцката лига.

Бившата състезателка на Икарос Калитеас е достигла не един и два пъти до върха. В кариерата си варналийката има внушителните 7 титли - с отбора на Кремиковци, две в Америка с университетския "Боус Стейт” (Айдахо), две с изралския Рамат (Хашарон) през 2003 и 2004 г., и две в Македония. Стига до бронз в първенството на южната ни съседка с Паниониос.