Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Росен Барчовски заяви, че отборът не е имал дух срещу Украйна. Нашите паднаха с 56:67 в третия си мач на европейското първенство в Литва.

“Не мога да кажа, че не сме се борили, но не подходихме с необходимия дух. Не можем хем да сме мотивирани, хем да сме спокойни. Това съчетание един голям отбор трябва да умее да го прави. Мисля, че те също бяха под голямо напрежение и също пропускаха, но ние за 5 минути бяхме вкарали само 3 точки в началото. Направихме някои промени в нападението и пак не можехме да вкараме. Имаме безобразен процент при стрелбата. Успяхме да спечелим борбата, да опазим високите хора, всичко това, което искахме, но нападението ни изисква вкарване. Просто пропускахме и това е основното. Играхме и с голям страх за това, че са много високи в подкошието, атакувахме прибързано, страхливо”, коментира Барчовски.

„За един Роуланд нормално беше в трети мач да му падне играта. Защото и другият тим взима мерки, а и много трудно да държиш едно ниво непрекъснато. Търсим варианти за изява на всички състезатели – и Чавдар, и Божидар, и Сашо Янев, и Златин, търсим вариант някой да се разиграе. Играят все още боязливо. В никакъв случай не трябва към тях да се хвърля вината. Ще дойде и тяхното време, но би ми се искало да проявят повече характер, повече смелост, даже малко егоизъм. Даром не може да стане”, добави специалистът.

Барчовски коментира и следващия ни съперник Русия: “Понякога играем по-силно срещу по-силните отбори. Русия е изключително силен отбор и много неудобен за нас. Чака ни много тежък мач. Ако днес бяхме били, можехме да си правим някакви сметки да се хвърлим срещу Грузия. Утре трябва да хвърлим всичко, което можем и да поиграем малко по-освободено.”/БЛИЦ