Рилски спортист тръгна с победа в Балканската лига. Самоковци надиграха черногорския Сутеска у дома със 78:68.

"От победата съм доволен. Винаги, когато се започне едно турнирно състезание с победа е добре и винаги в първия домакински мач има напрежение. Успехът не дойде лесно, а нещата ставаха трудно по няколко причини. Първо - като статистика са ни хванали 22 борби в нападение, което е престъпление при положение, че се готвехме за това нещо и то не е изненада. Говорихме, отборът беше насочен точно в това направление - да се задгърбват хората, защото направиха много повторни атаки и ако не бяха те щяхме да имаме много повече възможности за контраатака и съответно по-лесно нападение.

Второто е, че играхме с по-къса пейка. Не можаха да се включат така смело, както в контролите, и Дарин Иванов и Любо Киров. Това също ни създаде проблем, тъй като се поуморихме. Казах вече за напрежението, а то се отрази на процента ни на стрелба. Той е доста по-нисък отколкото беше. Очаквах, че ще победим, имах едно на ум, че може да е трудно. В общи линии трябва да сме умерено доволни, защото първи мач е добре да се почва с победа.

Норфлийт почива. Има още десетина дни, в които трябва да почива без никакви тренировки, да му мине нападението и да започне да играе. Липсва ни много. Смятам, че дай Боже да е здрав и ще помогне много. Би трябвало напрежението да изчезне. Сега ще се готвим за мача със Спартак Плевен, трябва да подходим сериозно и гледаме мач за мач. При всички положения е добре, че имаме два домакинства, тъй като ще имаме време и за тренировки и за анализи, за да коригираме това, което грешим. В никакъв случай няма да подценяваме никой. Спартак са отбор, който винаги в годините са можели да изненадат всеки. Веднага след това пък ни идва мач с Теодо, който е по-добър и по-опитен отбор от Сутиеска. Лесно няма."