Русия записа седмата си поредна победа на Европейското първенство по баскетбол в Литва. Сборная се наложи над Гърция с резултат 83:67 в мач от втората групова фаза. Русия и Македония са с по 4 победи в група “F” и са сигурни за четвъртфиналите. Третият отбор, който продължава напред, е Гърция. Словения и Финландия трябва да определят четвъртият отбор, който ще играе на четвъртфинал. Сигурният отпадащ е Грузия.

Руснаците спечелиха борбата под коша, след като овладяха 35 борби срещу едва 22 за противника. Сборная записа общо 20 асистенции – с 8 повече от гърците. Стрелбата на Русия беше най-силното им оръжие в този мач. Тимът имаше 66% успеваемост за две точки и 40% за три.

Тимофей Мозгов изигра много добър мач за победителите и завърши с 19 точки и 5 борби. 15 точки добави Алексей Швед, а Виктор Хряпа – 11, 7 борби и 5 асистенции. Андрей Кириленко пък завърши с 13 точки за победата. За гърците Костас Куфос беше най-резултатен с 15 точки. По 10 пък нанизаха Никос Зисис и Антонис Фоцис./БЛИЦ