ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Спортист №1 на България Александър Везенков се завърна в игра в НБА за първи от 23 януари, когато получи контузия на глезена десния крак. Родният национал получи ограничено време за изява от треньора Майк Браун при домакинската загуба на Сакраменто Кингс със 120:133 срещу Детройт Пистънс, който е най-слабият отбор в Лигата от началото на сезона.

„Кралете“ взеха първата четвърт от мача с пет точки аванс, но на почивката изоставаха със седем след много силна игра на гостите. Сакраменто направи обрат през третия период и в неговия край вече водеше с две точки. През последната част Детройт тотално надигра домакините и стигна до седмата си победа от началото на сезона.

28-годишният Везенков, който пропусна седем мача заради контузията, взе участие в 5:31 минути в началото на втората четвърт. Той приключи срещата с актив от три точки и една борба.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Българинът демонстрира 100-процентова успеваемост при стрелбата, тъй като вкара и трите си опита от наказателната линия. Везенков е играчът на „кралете“, използвани от треньора Майк Браун в срещата, с най-малко игрово време, но пък беше един от двамата в отбора с положителен коефициент на полезно действие. Този на Трей Лайлс беше 5, а на Александър Везенков четири. Всички останали от отбора бяха с отрицателно КПД.

Най-резултатен за Сакраменто в мача стана Домантас Сабонис, който направи традиционния си дабъл-дабъл. Литовецът завърши с 30 точки и 12 борби. Лайлс добави 19, а Кевин Хъртър наниза 16. Звездата Диарън Фокс приключи двубоя с актив от 12 точки.

За Детройт много силно се представи Джейдън Айви, който стана най-резултатният играч в мача – 37 точки. Алекс Бъркс прибави 25 точки в актива на „буталата“, а Джейлън Дурен завърши с дабъл-дабъл – 20 точки и 15 борби.

Следващият мач на Сакраменто Кингс е 10 февруари (събота), когато от 5:00 часа сутринта българско време приема Денвър Нъгетс. В неделя от 22:00 часа „кралете“ гостуват на Оклахома Сити Тъндър.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ В НБА
Шарлът Хорнетс – Торонто Раптърс 117:123
Вашингтон Уизърдс – Кливланд Кавалиърс 106:114
Бостън Селтикс – Атланта Хоукс 125:117
Маями Хийт – Сан Антонио Спърс 116:104
Филаделфия 76-ърс – Голдън Стейт Уориърс 104:127
Лос Анджелис Клипърс – Ню Орлийнс Пеликанс 106:117
Сакраменто Кингс – Детройт Пистънс 120:133