Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов е провокирал феновете на Левски по време на снощния драматичен мач между баскетболните отбори на "сините" и Балкан, който се състоя в зала "Универсиада", научи БЛИЦ. 

Тимът на Константин Папазов спечели със 77:73, въпреки че изоставаше с цели 23 точки. През третата четвърт се стигна до временно прекъсване на мача, след като ултрасите на столичани пробваха да атакуват ботевградската публика, а стюардите не успяха да овладеят ситуацията и се наложи в залата да влиза полиция. Имаше размяна на удари, полетяха и столове. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

БЛИЦ научи, че Иван Гавалюгов е бил сред провокаторите на "сините" запалянковци. Кметът на Ботевград решил да се настани в агитката на гостуващия отбор, а не в ложата. Гавалюгов направил лошо впечатление с невъздържаното си поведение, което става ясно и от предоставените ни видео и снимков материали.

Градоначалникът на Ботевград крещял неистово, отправяйки нецензурни обиди към "сините" и Константин Папазов. Също така се заканвал на феновете на Левски, като с действията си е дразнил привържениците.

"Срамно е баща на четири деца да се държи като дете, вместо да дава пример", коментираха недоумяващи свидетели на случилото се в зала "Универсиада".

Константин Папазов трябваше да търпи обидите и псувните на гостите от Ботевград, с които го заливаха през цялото време снощи.