Рекорден брой полицаи ще охранява дербито от 5-ия кръг на националната баскетболна лига (НБЛ) при мъжете Рилски спортист – Балкан (Ботевград). Двубоят е днес от 18,00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ Сат. Ръководството на Рилецо вече помоли местното управление на МВР за допълнителна охрана за гостуващата агитка от Ботевград. Униформените ще пазят и всяко кътче на "Арена Самоков", като гостуващата агитка ще бъде разположена в сектор "А", за се избегнат евентуални сблъсъци с местните.

Причината за строгите мерки е, че последните 2 гостувания на Балкан бяха съпроводени от хвърляне на бутилки, както и закани за физическа саморазправа.

Освен тревогите с феновете, ръководството на Рилски спортист има и друг проблем - рефера Николай Петров, който бе пратен за дербито от БФБ. Според шефовете и играчите на Рилецо съдията е родом от Ботевград и ще подпира Балкан.

Аут за Рилски спортист е капитанът Александър Груев, който има контузия в хълбока. Балкан може да играе и без Йордан Бозов, който хвана грип. На линия за гостите е Иван Лилов, който обаче едва ли ще играе много, защото наскоро претърпя операция на счупения си нос./БЛИЦ

Класирането в НБЛ тук

5 кръг
14 ноември, 2009 г. (събота)
18 ч. Ямбол – Евроинс Черно море
18 ч. Рилски спортист – Балкан (БНТ Сат)
18 ч. Черноморец – Левски
18 ч. Спартак (Плевен) - Лукойл Академик