Треньорът на баскетболния тим на Университета на щата Илинойс Тори Уорд и спортният директор на учебното заведение Арън Лийч загинаха при самолетна катастрофа след финала на колежанското първенство. Както е известно, Дюк победи Уисконсин и спечели титлата в NCAA.
 
Уорд и Лийч са сред седемте жертви при катастрофата на двумоторния Чесна 414. Самолетът е паднал близо до град Блумингън. Според властите и седемте жертви са загинали при разбиването на летателната машина. За момента разследващите не могат да обяснят причините за катастрофата, но снимки на свидетели са показали гъста мъгла в района на трагедията.
 
Всички студенти от университета са уведомени с електронно писмо за трагедията. От учебното заведение потвърдиха за смъртта на двамата свои служители със специално обръщение до пресата. Веднага последваха съболезнователни съобщения от различни баскетболни отбори на ученическо, университетско и професионално ниво.
 
Сред останалите жертви са бившият играч на баскетболния и бейзболния отбори на Университета в Илинойс Джейсън Джоунс, пилотът Томас Хайлман, бизнесменът Скот Битнър, собственикът на спортен бар Тери Стралоу и Андрю Бътлър.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА