Баскетболистите на Лукойл Академик най-после стъпиха на чешка земя. Това се случи едва около 14:30 часа българско време заради забавяне на полета от София за Прага, информира пресслужбата на „студентите“. Вместо в 10:30 часа тази сутрин, самолетът за чешката столица успя да излети с над два часа закъснение.

На играчите и ръководството на Лукойл Академик предстои 60 км преход с автобус от Прага до Нимбурк, където утре от 19:30 часа е срещата от петия кръг на Топ 32 на турнира Купа ФИБА Европа срещу местния ЧЕЗ Нимбурк.

Тони Дечев остави в България контузените Крис Минков и Тенчо Банев. Минков получи мускулно разтежение след като се подхлъзна на рекламен банер върху паркета на "Арена Ботевград" миналата седмица в домакинството на белгийския Антверп. Банев се възстановява от възпаление на коляното.

Асен Великов, който пропусна домакинството на Антверп също поради мускулно разтежение на бедрото, още не е напълно възстановен. Контузен и с болки в петата от преди Нова година продължава да бъде лидерът на отбора Филип Виденов, който ще влезе срещу Нимбурк само краен случай.