ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Канада победи могъщия си съсед САЩ със 127:118 след продължение в битката за третото място на световното първенство по баскетбол, което се провежда във Филипините, Япония и Индонезия. За първи път от 1990 г. двубой за бронза се решава след оувъртайм. Тогава американците побеждават Пуерто Рико, но сега се оказаха губещата страна.

„Кленовите листа“ спечелиха първия в историята си медал от баскетболен мондиал. САЩ, който на предишното Световно в Китай през 2019 г. завърши на седмо място, на втори пореден шампионат остава без медал. Това е голяма издънка за американците, които от 53 години не са имали случай на два поредни мондиала без попадане сред призьорите.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Секунди преди края на редовното време Канада водеше с четири точки, но Микал Бриджес извади фокус от ръкава си, когато застана на линията за наказателен удар. Той вкара при първото си хвърляне, но умишлено пропуска втория опит, овладя борбата и вкара тройка, за да изравни резултата за 111:111 само 0,6 секунди преди финалната сирена.

Шай Гилгеъс-Александър изригна в продължението с два поредни коша, за да подпомогне силното представяне на Дилън Бруукс през целия мач и Канада да стигне до победата. Бруукс завърши мача с 38 точки, като вкара седем от осемте си стрелби от тройката. Гилгеъс-Александър се отличи с 31 точки, 12 асистенции и 6 борби. Антъни Едуърдс беше най-резултатен за САЩ с 24 точки.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!