Сашо Диков загуби ценен кадър от екипа си в “Канал 3”. След кратко, но много тежко боледуване почина колегата Евлоги Атанасов. Той ни напусна само на 34 години, а беше един от най-добрите журналисти не само в телевизията на Диков, но и в гилдията. Евлоги изпъкваше с интелекта си, с невероятния си професионализъм и лекотата, с която работеше.
 
Евлоги Атанасов завършва Националната гимназия за древни езици и култури в София, а впоследствие и СУ “Климент Охридски”. Владее перфектно английски език, както и няколко балкански езика. В продължение на 8 години работи в “Канал 3”. През 2008 година напуска за кратко, за да отиде в News.bg, но после се завръща. Евлоги бе отличен познавач на баскетбола, правил е интервюта с всички големи имена на спорта, играли и гостували у нас. Коментираше баскетболни мачове и за “Евроспорт”.
 
Нещастието със спортния журналист започва преди 20 дни, когато получава припадък с неустановени причини в Бизнесцентъра в столичния кв. “Младост”. При падането чупи ключица и е откаран в “Окръжна болница”, където е направена операция на травмата. Няколко дни по-късно получава болки в стомаха и е приет във Военномедицинска академия, където установяват възпаление и преплитане на червата.
Преди двайсетина години Евлоги Атанасов претърпява операция на дебелото черво. Вероятно последният проблем е свързан с тогавашното заболяване.
 
След направената преди дни операция на червата Атанасов започва да губи кръв, което налага постоянно кръвопреливане. В медиите се появиха призиви за помощ и даряване на кръв за спортния журналист. Много близки, познати и колеги са се отзовали на този апел. Най-активни са колегите му от “Канал 3”.
 
“Мъката ни е голяма. Отиде си невероятен журналист и много добър човек. Искам да изкажа благодарността си на целия екип на телевизия “Канал 3” и приятелите на Евлоги. В продължение на една седмица те всеки ден ходеха в болницата, за да даряват кръв. Всички бяхме там до него, за да му помогнем в този тежък момент. Още няколко човека бяха готови да отидат и днес, но за съжаление лекарите на успяха да спасят нашия колега. Евлоги си отиде от този свят в разцвета на силите си. Мир на праха му!”, заяви пред БЛИЦ  програмният директор на “Канал 3” Сашо Диков.

Погребението на Евлоги Атанасов ще се състои утре, 20 юли, от 13,30 часа на Малашевските гробища в София. Почивай в мир, Евлоги!