Напрежението преди турнира за Купата на България по баскетбол стана сериозно. Повод за размяна на реплики е действието на повечето отбори, които се подсилиха с нови попълнения точно преди важните мачове. "Левски" взе Брендън Хийт, Балкан се подсили с нов център, Черно море също има ново попълнение. На това скочи като ужилен спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков.

"Отново всички срещу Лукойл. Това е нормално. Това, че ние тръгваме да защитаваме Купата е ясно на всички и не го коментираме. Въпросът е, че наистина другите отбори се подсилиха и нещо не ми харесва трансферният правилник на федерацията, което искам да го кажа тук. Ние играем УЛЕБ, купуваме чужденци от самото начало, а някои отбори стоят, чакат и преди Купата купуват играчи, които струват огромни пари и променят цялото статукво на първенството. Нали разбирате, че три дни преди Купата се купуват играчи от всичките отбори и ние не сме най-големите будали на света да ги купуваме от септември и да се чудим как да се оправяме в УЛЕБ и във вътрешното първенство. Този правилник някак не ми харесва”, заяви Везенков пред Дарик радио.

„Целият Управителен съвет начело с г-н Георгиев от Самоков, със Симо Варчев, с Тити Папазов бяха настръхнали как да ограничават чужденците. Изключително се радвам, че са 5-има, за което аз настоявах, а не станаха 7 или 8. Защо го правят това, всеки един може да си обясни. Един ще каже, че чужденците са по-евтини, друг ще каже, че дават класа. Но не искам да говоря и по тази тема, защото всички бяха на едно - да развиват българския баскетбол, а както се оказа Симо Варчев с голямата школа на варненския баскетбол в момента си купи пети сърбин. Малко съм емоционално настроен, но все пак разбирате, че ние правим една програма от август месец, а Тити сигурно е най-големия тарикат в баскетбола в България, но такива са правилниците и той ги използва”, коментира още Сашо Везенков.

„Ние няма да оставим нещата така, продължаваме напред. Убеден съм в качествата на нашия отбор и в шампионския манталитет и въобще няма нищо притеснително. Притеснително е това, което някои ръководители на баскетбола го говорят, а в следващия момент се прави точно обратното. Ако Лукойл си беше позволил това, в момента нямаше да спирате да говорите”, каза още изпълнителният директор на „студентите”.