Баскетболистите на Лукойл Академик се прибраха в мрачно настроение след снощната загуба от Кърка (Ново место) в Словения с две точки разлика – 69:71. Мачът беше трети между двата тима, а “студентите” изпуснаха отлична възможност да попаднат във Финалната четворка на Еврочалъдж.
Спортният директор на клуба Сашо Везенков заяви, че е недоволен от играта на българските баскетболисти.
 
"Как да съм доволен, след като се провалихме?! Божидар Аврамов трябва да ми бъде брат, за да играе. Нивото на българските състезатели в нашия клуб не отговаря на целите ни. Аз поддържам тезата, че сезонът е провал за нас. Всичко приключи във втория мач в Правец. Кърка е отбор, който е трудно да бъде победен два пъти в Словения. Задачата на Лукойл беше да се класира за Final Four. Щом не успяхме, значи нищо не сме свършили. Снощи ни застигна и друга неприятна вест, когато научихме за смъртта на президента на федерацията. Изказваме нашите съболезнования към роднините и близките на Михаил Михов", сподели Везенков пред медиите.
 
В събота Лукойл Академик гостува на “Левски” в столичната зала "Универсиада" в дербито на XXIII кръг на НБЛ. Срещата е с начален час 18,00 и ще започне с минута мълчание в памет на Михаил Михов.