Спортният директор и треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира избора на нов национален селекционер на баскетболния ни тим. Както е известно, Константин Папазов подаде оставка, а в четвъртък ще бъде изборът за негов наследник. Според информацията фаворити са Георги Младенов и Любомир Минчев. Преди няколко дни Симеон Варчев заяви, че неговият фаворит е Младенов.

"Според мен не е редно два дни преди избора Варчев да излиза и да казва кой е неговият фаворит. Просто не е правилно. Да дойде на събранието, да гласува, да се аргументира, но така чрез вестници и телевизии, не е правилно. Докога Варчев ще определя кой ще е треньор на националния отбор", заяви Везенков пред БЛИЦ.

"Няма да кажа за кого ще гласувам. Ние като клуб си имаме позиция, утре ще мога да коментирам повече. И двамата - Георги Младенов и Любомир Минчев, си имат плюсове и минуси. Друг е въпросът и не искам да ме разбирате погрешно. Като гракнаха всички, че треньор трябва да е българин. Нашите треньори не се котират високо в европейския баскетбол. Вижте волейбола, повтарям го от години. Защо там и на мъжете, и на жените, треньори са чужденци, а имаме толкова много добри специалисти. А ние в баскетбола все едно сме станали европейски шампиони", продължи Сашо Везенков.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ