Шампионският отбор на Ямболгаз от 2002 г. ще се събере, за да бъде част от програмата за Мача на звездите на НБЛ. Баскетболното шоу ще се проведе в Ямбол на 29 март (неделя). Домакинството беше поверено на зала „Диана“, тъй като така ще бъде отбелязана и 70-годишнината на баскетбола в Ямбол.
 
Билетите за Мача на звездите са по 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба в началото на другата седмица. Гласуването за участниците в срещата вече върви на специалния сайт на шоуто, като само в първия ден има над 1000 гласували.
 
"Цифрата е много приятна. Решихме тази година да е по-кратко гласуването, защото опитът ни сочи, че е най-удачно," заяви главният организатор на Мача Стефан Августинов.
 
Заради шоуто в Ямбол ще се завърнат бившите играчи на Ямболгаз Анатолий Ясински, Сергей Гришаев, Ярослав Зубрицки, Володомир Рижов, Димитър Ангелов, Димитър Димитров и Румен Шопов. Тимът ще бъде воден от тогавашния си треньор Иван Чолаков, който в момента е вицепрезидент на клуба и депутат. Участие ще вземат и Ненад Джорич и Зоран Стеванович, които играха в Ямбол през сезон 2002/03.
 
Стефан РАЛЧЕВ, БЛИЦ