Българските момичета от националния отбор за жени (20), които бяха приети в болница преди и по време на вчерашния мач с Швеция, са били изписани от лечебното заведение в Охрид. На всички са били пускани системи, които да им помогнат да се съвземат.
 
Четири момичета не взеха участие в мача с шведките - Радина Кордова, Ивана Шикилева, Полина Василева и Ирена Колева. След края на двубоя пък и Цветомира Шаренкапова се е почувствала зле и също е била откарана в болница. След като са били на системи, момичетата са били пуснати и са се прибрали в хотела. Всички състезателки са с еднакви симптоми - повръщане и отпадналост, но причината за вируса остава неясна, информира BGbasket.com.
 
Нашите загубиха от Швеция с 52:10 в последния си мач от груповата фаза на Европейското първенство, Дивизия Б. Въпреки това момичетата на Ивайло Христов се класираха за четвъртфиналната фаза на надпреварата, която се провежда в Македония. Това стана факт, след като в последния двубой от група А Унгария победи домакините, и така ги изхвърли от борбата.
 
Момичетата ще тренират тази вечер от 20.00 часа местно време, а в петък вечер излизат в четвъртфинален двубой срещу Чехия. Срещата е от 22.00 часа, като чехкините завършиха на първо място в другата група и са фаворит в мача.