Съставите за мъже и жени, които ще представят България на Световното първенство по 3х3, бяха определени светкавично, след като ФИБА даде уайлд-кард на страната ни, само дни преди началото на шампионата. Първото Световно за мъже и жени ще бъде в Атина от 23 до 26 август. Водач на групата при мъжете ще бъде Константин Папазов. В състава попаднаха Веселин Веселинов, Димитър Димитров, Георги Боянов и Венцислав Петков. Димитров бе и на първото Световно за юноши миналата година в Римини (Италия) и завърши на второ място. Българите са в група с отборите на Естония, Гърция, Русия, Кот Д′Ивоар и Бразилия.

Избрани са и жените, които ще представят страната ни на първото Световно първенство. Това са Роксана Йорданова, Димана Макариева, Христина Иванова и Радослава Бъчварова, като водач ще бъде Стефан Михайлов. Момичетата са в група с Аржентина, Германия, САЩ, Холандия и Ангола.

Състезателите заминават за гръцката столица в сряда, а самият турнир ще се проведе в Олимпийския комплекс, където се състояха Олимпийските игри през 2004 година.
/БЛИЦ