Женският баскетболен отбор на "Левски" записа драматична победа със 74:72 в дербито на кръга от НБЛ срещу гостуващия Хасково. Интригуващият сблъсък в зала "Универсиада" се реши в последните атаки. "Сините" стигнаха до успеха след спорно съдийско отсъждане в заключителните секунди на двубоя. След като именно столичния отбор бе напред в резултата през първото полувреме, през втората половина на двубоя избраничките на Елена Станкова се събудиха и постепенно наваксаха изоставането си.

Истинската драма бе запазена за самия край - Наташа Попович изведе домакините напред със 72:69 точно 16 секунди преди финалната сирена. "Левски" вече се виждаше като победител, преди Биджони Рийвс да наниже страхотна тройка от близо 8 метра, 2.7 секунди преди края, с която да изравни резултата на 72:72. Треньорът на домакините Стефан Михайлов взе прекъсване, след което баскетболистките му вкараха топката в игра в противниковата половина. Шарел Алън се устреми към коша на Хасково и бе фаулирана от Татяна Мелникова и реферите отсъдиха нарушение точно с изтичането на времето. В последствие Алън не трепна от наказателната линия и осигури победата със 74:72.

Претенциите на треньорския щаб на Хасково са, че финалната сирена вече е била прозвучала, когато Мелникова е фаулирала Алън.

Христина Иванова наниза 24 точки за драматичния успех на "Левски" и имаше решаваща роля в най-важните моменти. Наташа Попович записа 18 точки и 6 борби, а 14 вкара Виктория Стойчева.

Лидия Върбанова завърши с 24 точки и 9 борби за Хасково, Уолтия Рол добави 20 плюс 12, а със 17 точки и по 8 борби и асистенции се отчете Тацяна Мелникова.

След успеха Стефан Михайлов и момичетата му продължават да са сред лидерите в класирането с 9 победи и 3 загуби от началото на сезона в НБЛ, а тези на Елена Станкова са пети с актив от 4 успеха и 7 поражения.

В следващия кръг Хасково посреща Дунав 8806, а "Левски" почива.